Wij ondersteunen zorgverzekeraars bij het uitoefenen van

Zorgregres

Onze advocaten hebben jarenlang ervaring opgedaan in de juridische dienstverlening voor zorgverzekeraars. Deze dienstverlening omvat zowel de ondersteuning bij het uitoefenen van het regresrecht van uw organisatie als de (juridische) verhaalservice voor zorgverzekerden.

Zorgregres Heelmeesters Regresdienst

Regresrecht (en subrogatie) van zorgverzekeraars

Als uw zorgverzekerde slachtoffer is geworden van een ongeval door een ander, dan zijn de gemaakte zorgkosten in veel gevallen verhaalbaar op die ander. Vaak is die ander verzekerd bij aansprakelijkheid.

Als zorgverzekeraar bent u binnen de grenzen van de zorgpolis gehouden de zorgkosten aan uw verzekerden te vergoeden. Als die zorgkosten zijn veroorzaakt door een aansprakelijk partij, dan krijgt u – als gevolg van subrogatie – het regresrecht ten aanzien van de door u vergoede kosten.

Zodra u van uw verzekerde verneemt dat er sprake is van een aansprakelijke partij, dan kunt u vrij eenvoudig meeliften op die aansprakelijkheidserkenning. De zorgkosten als gevolg van het ongeval van uw verzekerde zijn dan mogelijk te verhalen op de betrokken aansprakelijkheidsverzekeraar.

Bij het uitoefenen van uw regresrecht op de aansprakelijke partij kunt u te maken krijgen met de nodige juridische discussies. Denk aan een verschil van inzicht over de reikwijdte van uw regresrecht of de causaliteit tussen het ongeval van uw verzekerde en de door u vergoede zorgkosten. Twijfelt u in een regreskwestie over de haalbaarheid van uw standpunt? Of wilt u specialistische juridische bijstand (buiten of binnen rechte)? Neem dan contact met ons op.

Versterk uw verhaalservice

Vrijwel iedere zorgverzekeraar heeft een juridische verhaalservice. Zorgverzekerden met letselschade worden dan vrijblijvend in contact gebracht met een letselschadejurist of advocaat. Het doel van een verhaalservice kan zijn om de servicegraad van uw diensten te verbeteren en tevens bij te dragen aan uw regrestargets (op jaarbasis kan het gaan om vele verhaalbare miljoenen euro’s).  De kwaliteit van uw verhaalservice maakt dan het verschil voor uw verzekerden en voor uw maatschappij.

Wilt u een sterke proactieve LSA-partner toevoegen aan uw bestaande dienstverlening, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben samen circa veertien jaar ervaring met de verhaalservice voor zorgverzekeraars. Verder nog enkele voordelen op een rijtje:

  • Al uw zorgverzekerden die slachtoffer zijn geworden van een ongeval krijgen rechtstreeks advies van een ervaren LSA advocaat (conform de hoogste kwaliteitseisen in de branche);

  • We hanteren korte reactietermijnen;

  • We hebben een efficiënt online cliëntportaal (Kleos van Kluwer);

  • We beschikken over een multidisciplinair team van deskundigen op de Brainport Human Campus te Helmond.

Zorgregres De Regresdienst van Heelmeesters

Benut de kracht van lokale samenwerkingspartners

Tijdens een letselschadetraject moet veel persoonlijke informatie worden uitgewisseld. Het schept vertrouwen als een advocaat in de buurt gevestigd is. Het zorgt vaak sneller voor de benodigde persoonlijke klik. De omgeving is bekend. Dezelfde taal wordt gesproken. Het is een van de aspecten van klanttevredenheid.

Door lokale partnerschappen laat u bovendien zien dat u oog heeft voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (verkleining van uw CO2-voetafdruk). Persoonlijke gesprekken worden het best gevoerd in fysieke vorm bij mensen thuis of op kantoor. Waarom laat u uw (landelijke) samenwerkingspartners per auto het hele land doorkruisen, terwijl er in iedere regio goede LSA advocaten gevestigd zijn?

Maak gebruik van de Regresdienst

Bent u benieuwd of wij een match zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking. U bereikt ons via telefoonnummer 0492 745 537.